Een alles omvattende boodschap, dat is de kracht van video content. De laatste jaren is het steeds moeilijker geworden om als bedrijf de aandacht te trekken van (potentiële) klanten. Vooral op social media, waar dagelijks ontzettend veel berichten worden gepost, vereist het doelgericht posten van jouw boodschap veel aandacht. Hoe zorg je ervoor dat je online toch onder de aandacht komt? Met video content zorg je dat je opvalt tussen alle berichten en dat je jouw unieke boodschap echt persoonlijk kunt maken.

Meer interactie op social media

Op social media worden video’s altijd een stuk meer gedeeld dan foto’s of tekst. Zo deelt 92% van de mensen, die op hun mobiel video’s kijken, video’s met anderen. Video’s kunnen buiten informatie ook een bepaald gevoel vertalen, waar de gebruiker zich mee wilt identificeren.

Branding

De mogelijkheden voor het gebruiken van video’s zijn eindeloos. Vooral op lange termijn dragen video’s ontzettend bij aan de branding van je bedrijf. Zorg dat je video’s maakt waar je klanten echt iets aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een instructievideo over een moeilijk onderwerp, waar jij een oplossing voor bedenkt. Of een video waarmee je de sfeer en werknemers van jouw bedrijf laat zien. Ook het voorstellen van een nieuwe medewerker in een video kan voor meer betrokkenheid zorgen. Het voordeel hiervan is ook dat professionele video’s voor vertrouwen zorgt bij jouw doelgroep.

Meer omzet

Uiteraard kun je met video’s ook je omzet vergroten door in te zetten op meer conversies. Dit kun je bijvoorbeeld doen door video’s op een van je landingspagina’s te tonen. Uit onderzoek van ‘Unbounce’ is namelijk gebleken dat je op deze manier de conversie met 80% verhoogt. Dit houdt in dat video ervoor kan zorgen dat meer bezoekers op jouw website een professioneel beeld van je bedrijf krijgen, waardoor ze sneller geneigd zijn producten of diensten te kopen. .

Ook de kracht van videomarketing ervaren?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Met een team van online marketing specialisten versterken wij jouw online positie. Wij denken mee over de volledige online strategie. 

Met een team van online marketing specialisten versterken wij jouw online positie. Wij denken mee over de volledige online strategie.