OP ZOEK NAAR NIEUW PERSONEEL?

VERSTERK JOUW EMPLOYER BRAND

Goede mensen vinden die passen bij je organisatie: hoe doe je dat anno 2023? Veel bedrijven hebben openstaande vacatures op de website staan, maar hoe zorg je ervoor dat die ene kandidaat die op zoek is naar een baan uiteindelijk voor jou kiest? Dat doe je niet meer alleen met goede arbeidsvoorwaarden, iedere dag een gezonde lunch of een marktconform salaris. Nee. Dat doe je met employer branding. Hoe dat werkt? Dat vertellen we je graag in deze blog.

Play Video
0 %

62% van de sollicitanten doet research naar bedrijven waarvoor zij solliciteren via social media.

0 %

70% van de kandidaten zegt dat ze vertrouwen wat werknemers zeggen over het bedrijf via social advertenties.

0 %

69% van de kandidaten solliciteert sneller wanneer een organisatie zijn merk actief managed.

Play Video

FIRST THINGS FIRST

WAT IS EMPLOYER BRANDING

Employer branding is het creëren van een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie om de juiste medewerkers aan te trekken én te behouden. Oftewel: het bedrijf onderscheiden van de rest en ervoor zorgen dat jouw bedrijf aantrekkelijker wordt gevonden dan andere bedrijven. 

VOORDELEN

DE VOORDELEN VAN EMPLOYER BRANDING

Employer branding wordt nog veelvuldig gezien als een sterke recruitment campagne of een goede wervingssite. Maar employer branding gaat veel verder dan dat. Employer branding is niet alleen gericht op het aantrekken van nieuw talent via een wervelende wervingscampagne, het gaat boven alles om het creëren van een aantrekkelijke werkplek en het behouden en betrekken van je huidige medewerkers. Uiteindelijk resulteert dat in een verbetering van het imago van de organisatie. 

De voordelen van een goede employer branding zijn voor zowel werkgevers als werknemers aanzienlijk. Werknemers die zich goed voelen bij hun werkgever zijn gemotiveerder productiever en minder vaak ziek. Dit leidt in organisaties tot minder verloop, lagere kosten voor nieuw personeel en een hogere hogere winst.

LET'S BEGIN

HOE BEGIN JE MET EMPLOYER BRANDING?

Goede employer branding begint bij de eigen identiteit van je bedrijf, waaronder de bedrijfscultuur en onderscheidende bedrijfswaarden die typerend zijn voor jouw bedrijf. Ga dus na wat jouw bedrijf bijzonder maakt. Waarom werken mensen voor jou en niet bij de concurrent? Vertel dat eerlijke verhaal aan de buitenwereld. Hoe beter je overbrengt wat je interessant maakt als werkgever, des te makkelijker je goede mensen kan vinden en hoe groter de bereidheid van je eigen personeel om zelf nieuwe collega’s aan te dragen. En hoe minder groot het verloop is van je huidige medewerkers.

 

Denk ook na over je externe imago; dus hoe de buitenwereld jou ziet. Welke associaties hebben mensen bij jouw merk en/of bedrijf? Wil je bekend staan als innovatief bedrijf, of juist als een gezellig familiebedrijf? Bepaal waar jij voor staat en gebruik dit ook consequent in je uitingen naar de buitenwereld.

Middelen die je kunt inzetten om je employer branding en je bereik te versterken zijn:

  • Een eigen werken-bij website of pagina
  • Advertenties;
  • Social (advertising);
  • Testimonials;
  • Video.

LET'S TWIST

AAN DE SLAG MET EMPLOYER BRANDING?

Is het tijd om jouw employer branding naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat jij als werkgever op de kaart komt te staan. Met goede arbeidsmarktcommunicatie, een duidelijke strategie en een goed concept voor je employer branding campagne. En bovendien kunnen we alles in-house uitvoeren, voor een maximaal resultaat van je campagne.

Play Video

READY TO TWIST?

Wij blazen jouw onderneming de juiste richting in! Als marketingbureau helpen we bedrijven met het versnellen van groei. Of het nu gaat om een volledige re-branding, een werken-bij beleving of het promoten van een product of dienst; onze digital storm makers geven je de wind in de rug op weg naar een ijzersterke online beleving.

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend jouw case of uitdaging aan ons voorleggen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op!

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend jouw case of uitdaging aan ons voorleggen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op!