OP ZOEK NAAR NIEUW PERSONEEL?

KIES VOOR REFERRAL RECRUITMENT

Van elke medewerker een ambassadeur maken; het klinkt heel makkelijk, en eigenlijk is dat ook zo. Je hebt medewerkers aan het werk, ze zijn blij met hun baan in jouw bedrijf en ze vertellen daar enthousiast over op verjaardagen of tijdens Zoom-meetings. Hoe tof zou het zijn als ze anderen daarmee aansporen om ook bij jouw bedrijf te komen solliciteren? Steeds meer organisaties zetten referral recruitment in om via-via personeel te werven.

Referrals zijn bewezen manier om effectief personeel te werven en ook nog eens goedkoop. Zelfs zonder bonussen kun jij je medewerkers motiveren om nieuwe collega’s aan te dragen. Maar wat is referral recruitment nou precies en hoe kun je er succesvol mee aan de slag? Wij vertellen het je!

Play Video
0 %

van de baanwisselingen in NL worden teweeggebracht door Referral Recruitment.

0 %

van de werkgevers is ervan overtuigd dat referral recruitment de beste kandidaten oplevert.

0 %

van de bad hires zijn het resultaat van een culturele misfit.

FIRST THINGS FIRST

WAT IS REFERRAL RECRUITMENT?

Voordat we dieper in de materie gaan, geven we eerst antwoord op de vraag: wat is referral recruitment? Referral recruitment is het werven van netwerk door je eigen medewerkers in te schakelen. Dit kan een effectieve manier zijn om kandidaten van hoge kwaliteit aan te trekken, aangezien werknemers waarschijnlijk enkel personen doorverwijzen waarvan zij denken dat ze goed passen bij de bedrijfscultuur en functie-eisen. Referral recruitment kan bestaande werknemers stimuleren voor succesvolle verwijzingen en kan ook dienen als een manier voor het bedrijf om een positieve relatie met zijn werknemers op te bouwen door hen bij het wervingsproces te betrekken.

VOORDELEN

DE VOORDELEN VAN REFERRAL RECRUITMENT

Referral recruitment is een van de meest efficiënte, rendabele en succesvolle manieren voor het vinden van nieuwe medewerkers. Het kan zowel bedrijfsresultaten verbeteren als het werknemersbehoud en de diversiteit binnen een organisatie positief beïnvloeden. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar referral recruitment en de effectiviteit ervan. Wij hebben de 7 belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

 

 • Hogere kwaliteit van kandidaten
 • Snellere werving- en selectieproces:
 • Lagere wervingskosten
 • Betere medewerkerstevredenheid:
 • Uitbreiding van het netwerk:
 • Verbetering van de bedrijfscultuur

AAN DE SLAG!

REFERRAL RECRUITMENT STRATEGIE

Aan de slag! Nu je weet wat referral recruitment is, kunnen we doorgaan naar het opzetten van een referral recruitment strategie. Aan de hand van de volgende onderdelen geven we je een duwtje in de juiste richting. Het werven van kandidaten vereist een goed plan van aanpak. Om te beginnen met referral recruitment kun je de volgende stappen volgen:

STAPPENPLAN REFERRAL RECRUITMENT

 • Stel duidelijke regels en richtlijnen op voor het referentieproces;
 • Motiveer je medewerkers;
 • Maak het proces gemakkelijk;
 • Beoordeel referenties nauwkeurig;
 • Blijf met je medewerkers communiceren.
 • Geef de beloning op tijd.

LET'S TWIST

AAN DE SLAG MET REFERRAL RECRUITMENT?

Hebben wij je geïnspireerd om aan de slag te gaan met referral recruitment? Dan hebben wij onze taak volbracht! Maar hier hoeft ons contact niet te eindigen, want wij denken graag met je mee over hoe jij recruitment kan inzetten voor jouw organisatie. Wil jij dat ook? Neem dan contact op met ons digital marketing bureau.

Play Video

READY TO TWIST?

Wij blazen jouw onderneming de juiste richting in! Als marketingbureau helpen we bedrijven met het versnellen van groei. Of het nu gaat om een volledige re-branding, een werken-bij beleving of het promoten van een product of dienst; onze digital storm makers geven je de wind in de rug op weg naar een ijzersterke online beleving.

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend jouw case of uitdaging aan ons voorleggen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op!

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend jouw case of uitdaging aan ons voorleggen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op!